·  TEL. 936 628 251 · EMAIL a8037991@xtec.cat
 · 

Notícies

Pla de consum de fruita a les escoles

07-09-2021

 

Menjar fruita és sa i divertit! I els més petits ho descobreixen amb el Pla de consum de fruita a les escoles, una iniciativa de la Unió Europea que a Catalunya es fa efectiva mitjançant una acció coordinada dels departaments d'Agricultura, Salut i Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Està demostrat el benefici de consumir 5 racions al dia de fruites i verdures (tres peces de fruita i dues racions de verdura).

Aquest pla consisteix a distribuir gratuïtament fruita i verdura frescaals escolars de 2n cicle d'educació d'educació infantil i de primària (infants de 3 a 12 anys) de centres educatius de Catalunya, que ho sol·licitin.

Durant el curs escolar, una setmana de cada mes, es distribuirà fruita i/o verdura seleccionada en funció de l'estació de l'any, la proximitat i la qualitat.

La fruita es repartirà entre els nens i les nenes dins del recinte de l'escola, perquè en consumeixin durant l'esmorzar i/o el berenar.

El calendari de fruites per aquest curs escolar serà el següent:

Setembre: Poma, pera i plàtan

Octubre: Poma, pera, mandarina

Novembre:  Mandarina, Poma Golden,  Raïm, Poma bicolor addicional aportada per Afrucat

Gener:  Pera, Mandarina, Poma Golden

Febrer: Plàtan, Pera Conference i Taronja

Març:  Poma Vermella/bicolor, Taronja, Pera addicional aportada per Afrucat

Abril:  Poma, Cirerol, Pera

Maig: Cirera, Pera addicional aportada per Afrucat, Poma addicional aportada per Afrucat

Juny: Nectarina, Préssec, Albercoc

Hi pot haver canvis de fruita entre els mesos del trimestre, sempre amb la finalitat d'aportar la màxima qualitat en les fruites que es reparteixen cada mes.


Xarxes socials: